U okviru projekta „Održivi razvoj za sve”, izrađena je i objavljena analiza na temu „Srbija – Evropski lider, ali u zagađenosti vazduha” u saradnji sa portalom European Western Balkans.

Analiza se, između ostalog, bavi zdravstvenim posledicama zagađenog vazduha, stavom stručnjaka, domaćim i međunarodnim obavezama koje Srbija ima u ovoj oblasti, ali i nudi preporuke za moguća rešenja ovog problema. Tako se navodi da:

Godinama unazad, stanovnici gradova Srbije se žale na kvalitet vazduha. Godinama unazad se problem ne rešava. Godišnje, od posledica zagađenosti vazduha život izgubi oko 10.000 građana Srbije. U 2020. godini, kada su građani pod pritiskom pandemije COVID-19 počeli da biju bitku za zdravlje, došlo je vreme da se pažnja usmeri na dugotrajniji problem koji se ne rešava. Da li će 2021. godina biti godina kada su građani Srbije dobili bitku za kvalitetniji vazduh, vreme će pokazati.

Analizu u celosti možete pročitati na portalu European Western Balkans, kao i na internet stranici Platforme u sekciji Dokumenti.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x