Timočki Omladinski Centar TOC i Centar za visoke ekonomske studije CEVES organizovali su u sredu 9. decembra vebinar na temu „Da li smo svi jednaki ili su neki „jednakiji“ od drugih?“ usko povezanu sa ciljem održivog razvoja 10. koji se odnosi na potrebu za smanjenjem nejednakosti.

Na ovu temu moderator Miloš Milovanović, producent/presenter televizije N1, razgovarao je sa Svetlanom Stefanović – ekspertkinjom za mentorstvo i rodnu ravnopravnost i Brankicom Janković – poverenicom za zaštitu ravnopravnosti.Cilj webinara bio je da skrene pažnju na značaj smanjenja nejednakosti u društvu u kontekstu smanjenja diskriminacije po svim osnovama (socijalnim, ekonmskim i političkim), kao i na značaj pormovisanja socijalne, ekonomske i političke inkluzije i tome razgovara prvenstveno sa mladima, kao i predstavnicima institucija i organizacija.

Tokom webinara potrudili smo se da dobijemo odgovore na sledeće teme:

  • Zašto su jednake šanse važne za razvoj društva?
  • Kolilo je važno osnaživanje devojčica i žena u svim segmentima – politički, ekonomski, obrazovni, medijski?
  • Koji je značaj žensko-ženskog mentorstva za lični i profesionalni razvoj žena?
  • Zašto je bitno raditi na promovisanju socijalne, ekonomske i političke inkluzije bez obzira na druge karakteristike? (starost, pol, rasu, etničku pripadnost, poreklo, religiju, ekonmski ili drugi status)
  • Smanjenje nejednakosti u društvu u kontekstu smanjenja i diskriminacije po svim osnovima (socijalnim, ekonomskim i političkim)
  • Starenje i ciljevi održivog razvoja

Webinar „Da li smo svi jednaki ili su neki „jednakiji“ od drugih?“  realizovan je u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Partneri na Platformi su Fondacija Ana i Vlade DivacCentar za visoke ekonomske studijeBeogradska otvorena školaFondacija centar za demokratijuTimočki omladinski centar i Beogradski fond za političku izuzetnost.

Platforma “Održivi razvoj za sve” podrazumeva uspostavljanje opštedruštvenog dijaloga među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u agendi za održivi razvoj 2030.

Snimak webinara možete pogledati na linku.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x