U organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje i Mreže poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom koju vodi Forum mladih sa invaliditetom, 7. oktobra u Sava centru organizovan je događaj „Sustainability Talks“, posvećen inkluzivnom zapošljavanju i podršci zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Događaj je okupio predstavnike članica Foruma za odgovorno poslovanje i Mreže poslodavaca osoba sa invaliditetom, sa ciljem razmene iskustava i promocije inkluzivnih praksi.

Prvi deo sastanka bio je posvećen ključnim aktivnostima Foruma za odgovorno poslovanje tokom poslednjeg kvartala 2024, uključujući i godišnju konferenciju „CSR/ESG Forum“, programe ESG edukacije „Akademija održivosti“ i „Transformator“. Članicama je predstavljeno i najnovije, treće izdanje ESG/SDG Barometra, nastalog u okviru Platforme “Održivi razvoj za sve”, a najavljeno je i raspisivanje konkursa za Priznanja „Šampioni održivosti“. Ova priznanja se, u okviru CSR/ESG Foruma, dodeljuju kompanijama za izuzetne napore ka ciljevima održivog razvoja i takođe su deo aktivnosti koje Smart kolektiv sprovodu u okviru Platforme sa ciljem da dodatno podstake korporativni sektor da se aktivnije uključi u sprovođenje Agende 2030.

Diskusija i razmena mišljenja među učesnicima dodatno su obogatili događaj, dok je neformalno umrežavanje na kraju sastanka omogućilo prisutnima da prodube saradnju i razviju nove ideje u oblasti inkluzivnog zapošljavanja za buduće projekte.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Najstarije
Najnovije Najpopularnije
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x