U prostorijama Regionalne Privredne komore u Leskovcu, 23.9.2024 održano je predavanje pod nazivom „Ozelenjivanje lokalnog zelenog rasta“. Događaj je organizovan je u okviru projekta „Zeleno-plave zajednice“, koji u partnerstvu realizuju udruženja EPuS-Leskovac i „Rujnice“ Vlasotince, u okviru Fonda za lokalni održivi razvoj kojim rukovodi Beogradska otvorena škola kao deo Platforme za opštedruštveni dijalog „Održivi razvoj za sve“.

Predavanje, kao i potonja diskusija, velikim delom su se oslanjali na rezultate istraživanja o mogućnostima zelenog rasta u gradu Leskovcu i opžtini Vlasotince koje je sprovedeno u periodu jun-avgust, 2024. godine. Tokom diskusije naglašena je važnost zajedničkih napora u stvaranju „zeleno-plavih zajednica“ koje spajaju ekonomski razvoj i očuvanje prirodnih resursa. Aktivno učešće lokalnih zajednica ključno je za unapređenje kvaliteta života i sprovođenje ekoloških inicijativa na lokalnom nivou, naglašeno je u zaključku.

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Najstarije
Najnovije Najpopularnije
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x