Aplikacija EU SDG Profile Creator- verzija 2024.2 koristi funkciju Eurostatove baze podataka za direktan pristup bazi podataka, preko veb servisa koje Eurostat nudi besplatno krajnjim korisnicima. U okviru aplikacije korisnici mogu da izaberu jedan od tri jezika baze podataka Eurostata, godinu SDG seta podataka, indikatore, zemlje (i/ili institucije), vremenski period i jezik na koji će prevesti izveštaj. Izveštaj (EU SDG profil) se kreira brzo na jednom od odabranih jezika: engleskom, francuskom, nemačkom (koji nudi Eurostat) ili preveden na srpski (ćirilično ili latinično pismo). Izveštaj je zasnovan na čitavom skupu postojećih podataka EU SDG u bazi podataka Eurostata. Sam izveštaj je sveobuhvatan Excel dokument koji sadrži detaljne tabele, grafikone i opise (kratke metapodatke indikatora), a svaki indikator SDG je predstavljen na posebnoj kartici.

Novine u ovoj verziji su:

  • Dodata je zvanična lista EU-SDG indikatora za 2024. godinu, sa prevodima na naš jezik za nove indikatore,subpopulacije i dr.
  • Dodata je kartica SADRŽAJ (CONTENTS) sa linkovima i nazivima indikatora izabranih za profil, za lakšu navigaciju
  • Urađene su neke male izmene kod grafikona, odnosno bolje pozicioniranje unutar kartice za svaki indikator.
  • Sitne korekcije u korisničkom interfejsu aplikacije

U ovom trenutku u bazi Evrostata od 102 indikatora iz najnovije liste za 2024. godinu za Srbiju postoje podaci za 62 indikatora.

Da biste koristili portabilnu verziju ovog alata kliknite na: https://sdgs4all.rs/wp-content/uploads/2024/09/EU-SDG_Profile_Portable_2024.2.zip

Napomena: kako biste koristili ovaj alat potrebno je da podesite regionalno podešavanje formata na English (United States).

Uputstvo za kreiranje EU SDG profila možete pronaći ovde: https://sdgs4all.rs/wp-content/uploads/2024/09/EU-SDG-Profile-Creator-Uputstvo_2024.2.pdf

Podelite:
Preptlati me na ovu temu
Obavesti me o
0 Komentara
Najstarije
Najnovije Najpopularnije
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Održivi razvoj za sve

17 globalnih ciljeva

Vođeni ovim ciljevima, svi mi – vlade, preduzeća, civilni sektor i javnost – radićemo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve.

0
Zanima nas vaše mišljenje – javite nam se u komentarima!x